Saturday, March 19, 2011

First Time Pakai Contact Lenses.

First time aku pakai Lens ni memang memedihkan mata aku!! haha! sebenarnya dah lama aku nak beli, tapi my ****** cakap tak payah pakai. sebab dia kata dah cantik dah kalau tak pakai..
.(masuk bakul angkat sendiri)
yeker? 

whatever! ni contoh gambar aku curi kat google.


macam2 jenis lens. korang boleh pilih mana2 korang suka.



ni yang Biasa orang pakai. tapi yang kaler2 macam ni aku tak minat.hehe!!


Kalau macam ni, pakai Costume boleh lar. :p


Kalau macam ni, korang nak pakai pegi mana? tapi setengah orang suka kaler2 macam ni..

ok, sekarang kita tengok cara2 nak pakai lenses nih.



mula2 pakai memang sangat2 pedih sebab tak biasa, tapi lama2 dah biasa.
cuma aku syorkan, kalau korang nak beli. cari yang sesuai sikit.
 selamat mencuba..bye!!!






Monday, March 7, 2011

My Fav Cup Cake! Nyum..Nyum..!!

Bila cakap pasal Cup Cake, mesti terbayang kan kalau tengah rasa lapar? hehe! Semalam aku jalan2 kat Sunway, saje nak cari Maxis Centre..wahh!! bukan main jauh lagi aku merayap!! hahah!! bukan ape, bila baru pindah, tak tau mana nak cari kedai2. Rumah baru yang aku duduk ni tengah2 town. Dekat dengan Damansara, Subang, Kelana Jaya and macam2!! Masa dah sampai dalam Sunway tu, kita orang 
 ( Aku, mama and Izey ) cari Map yang ada dalam sunway tu. Sebab nak cari Maxis Centre. Jalan punya jalan, terjumpa satu kedai jual Cup Cake. Banyak gila, then ada macam2 Kaler. Agak rambang mata jugak lar bila aku usha. hehe!! 


Ni contoh Cup Cake yang aku curi kat Google.


Best kan? Besar!! haha!! ni tak banyak Flav


Kalau korang Perasan, depan kaunter ada List Flav Dia. So, Korang boleh pilih ikot citarasa korang.


Ni box Cup Cake yang aku beli. haha!!


Kalau dapat yang ni lagi lagi best!!


Ni bukan Cup Cake yang aku beli, Ni aku curi kat Google jugak. 

Mesti korang nak tau aku beli Cup Cake macam mana kan? haha!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TARA!!! ( Terkejut la sikit!!)

Hehe! aku beli yang biasa2 jer..sebab yang lawa2 Flav die tak best!
Yang Merah putih tu aku punya, Flav Chocolate and Cheese with Red Sugar. Yang Pink tu pulak, adik aku punya, Flav Vanilla haha! Bajet jambu lar ber Pink2 bagai.. :D

Sebenarnya Color tu tak penting, yang penting Flavor yang korang nak. Harga Cup Cake Chic ni Rm4.90 jer,
standard lar tuh. Paling murah pun RM2.++ - RM4.++
Apa korang tunggu lagi, Pegi lar cari Cup Cake Flav korang cepat2!!
Bye!!












Saturday, March 5, 2011

Shooting @ Taman MetroPolitan Kepong

Dah lama aku tak update Blog aku yang berhabuk nih, busy then baru baik demam plak. haih, lagi2 sekarang ni h1n1 dah balik, kan? ( ni dah lari tajuk da nih!!! ) Shooting? haha! layak ker aku  ni? of couse TIDAK!!  nak tak nak aku kena buat jugak sebab ni markah Assignment group aku..hahha..!! tak, macamni.. Lecturer kolej aku ade wat event "HOW TO USE DSLR CAMERAS" so, budak2 animasi kolej komuniti selayang "HARUS" wat shooting ni dalam group masing2. group aku lak wat cite biasa2 jer, and aku plak "HARUS" talent sbb cite yang DIRECTOR tu nak wat, cite pasal cinta botol.. huh?? ape tu  CINTA BOTOL? haa, kalau korang nak tau, kena la tunggu..hehe!! tak sabar en? en? video ni shooting banyak kali, tapi editnye tu sikit jer..  ok, firstly kite tengok photo2 before shooting..


haa, yang baju putih tu Nami, talent utama, yang sebelah dia tu pulak talent kedua, haa..aku lar tuh!! hihikk malu lak..heheh..!! sebelah aku tu pulak mey, backup talent, haa, yang sebelah mey tu adalah orang penting, iaitu ( cewah, skema habis ayat aku nih.. ) syazwan a.k.a wan. sebelah wan tu pulak kyai, backup gak..
tapi dorang ni memang terbaik coz bekerjasama dalam group. macam ni lar yang kita mahu!! ( bhahah!!! lawak gila ayat aku nih..)

ok, group aku tak banyak scene sangat, kitaorang buat simple jer.. sebab hari panas terik then kitaorang jimat batery camera. hehe!!

okok tengok lagi..hehhe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

padahal mana ada dahh.. banyak yang tak upload lagi..
korang mesti nak tengok video aku kan?
jeng..jeng..jeng..dalam facebook ade.. hehe!!!
ok lah, ..
*
*
*
*
*
kita tengok sedutan jer..


video

ni sikit jer, kalau nak tengok lagi, korang kena
tengok kat fesbuk..!
hehe! jangan gelak.. ;p

ok la uolls! ni saje untuk hari ni..bye!!